ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația SUA va declara cartelurile de droguri mexicane organizații teroriste, a declarat președintele  Donald Trump, conform BBC.

Mai mult, într-un recent interviu, Trump a anunțat că lucrează la această problemă de 90 de zile. Ministrul mexican de Externe, Marcelo Ebrard, a declarat însă că țara sa nu va pemite o „violare a suveranității”.


”Mexicul nu va permite niciodată nicio acțiune care înseamnă violarea suveranității sale. Vom acționa cu fermitate”, a scris într-un mesaj postat pe Twitter șeful diplomației mexicane.
 
”Știți, o desemnare nu este simplă, există un întreg proces, iar noi suntem angajați în acest proces”, a afirmat Trump. Ministerul mexican de Externe a anunțat într-un comunicat că a contactat autoritățile americane ”pentru a înțelege conținutul și scopul” acestui mesaj.

Mexicul dorește „o întâlnire la nivel înalt imediat ce este posibil”, în vederea confruntării punctului său de vedere cu al Statelor Unite, precizează diplomația mexicană. Este vorba despre o reuniune cu reprezentanți ai Departamentului de Stat în vederea evocării acestei probleme, dar și a fluxurilor de armament și bani destinate crimei organizate.

 
Atunci când un grup este desemnat organizație teroristă în SUA, devine ilegal ca oamenii din SUA să ofere sprijin în cunoștință de cauză.

De asemenea, membrilor săi li se interzice intrarea în SUA Dacă sunt deja în SUA, se confruntă cu deportarea.


 
Autoritățile mexicane sunt acuzate cu regularitate de faptul că sunt depășite de răspândirrea violenței cartelurilor în țară 

Aproximativ 26.000 de oameni au fost uciși de la începutul anului în Mexic, iar un nou record al violenței ar putea fi bătut în 2019.

Donald Trump a propus luna aceasta, pe Twitter, un ajutor Mexicului în vederea unui război împotriva cartelurilor drogurilor și eradicării acestora, după ce nouă membri ai unei familii americano-mexicane au fost uciți într-o ambuscadă în nordul Mexicului.