ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a condamnat sâmbătă violențele care au izbucnit între naționaliști albi și contramanifestanți în orașul Charlottesville, din statul Virginia, informează Reuters, AFP și EFE, potrivit Agerpres.

„Trebuie să fim TOȚI uniți & să condamnăm tot ceea ce reprezintă ura. Nu este loc pentru acest tip de violență în America. Haideți să fim uniți”, a scris Trump pe contul său de Twitter, rețeaua sa socială favorită. 

Oficialitățile locale din Charlottesville au aprobat în martie desfășurarea marșului de protest al naționaliștilor albi "Unite the Right" (Uniți dreapta), în centrul orașului, dar au anulat evenimentul și au decretat starea de urgență locală după izbucnirea violențelor, sâmbătă.
 
Naționaliștii albi au organizat mai multe mitinguri pentru a-și exprima protestul față de planurile edililor de a retrage o statuie a generalului confederat Robert E. Lee.
 
Autoritățile locale au decis recent înlăturarea statuii generalului Robert E Lee din Parcul Emancipării din Charlottesville, măsură primită deopotrivă cu aprecieri și critici din partea cetățenilor. Lee a condus armata confederată a statelor din sudul SUA în timpul războiului civil din secolul al XIX-lea. Opozanții statuii spun că aceasta amintește de unele dintre cele mai negre capitole din istoria SUA când sclavia era legală și rasismul constituia norma.

Potrivit EFE, Jason Kessler, organizator al marșului, scopul marșului este de a apăra primul amendament al Constituției SUA care protejează libertatea de exprimare și de a susține „marii oameni albi care sunt defăimați, calomniați și doborâți de pe soclu în SUA”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews