„Parisul nu mai este Paris", a spus vineri președintele american Donald Trump, făcând referire la ce i-a spus "un prieten" care de teama atacurilor teroriste nu mai îndrăznește să viziteze capitala Franței, liderul de la Casa Albă invocând acest caz pentru a-și susține politica împotriva imigrației și a descris Franța, Suedia și Europa în general drept contraexemple la acest capitol, transmite AFP.

„Securitatea națională începe cu securitatea frontierelor. Teroriștii străini nu vor putea lovi America dacă nu pot intra în țara noastră", a subliniat Trump în discursul susținut la CPAC (Conservative Political Action Conference), eveniment care este principala reuniune a dreptei americane. 

„Priviți ce se întâmplă în Europa (...) Ador Suedia, dar oamenii de acolo înțeleg că am dreptate", a continuat Trump, sugerând existența unei legături între imigrație și violență. 

El a stârnit o controversă după ce într-un discurs susținut în Florida sâmbătă a pus atentatele recente din Europa pe seama eșecului integrării migranților, printre statele pe care le-a menționat atunci fiind și Suedia, deși ultimul atentat consemnat în această țară a fost în anul 2010. Însă luni, într-un cartier al capitalei Stockholm locuit în majoritate de imigranți, a izbucnit o revoltă urmată de violențe. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews