ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miliardarul Donald Trump a fost desemnat în mod oficial marți la Convenția republicană de la Cleveland, Ohio, drept candidat al partidului la Casa Albă pentru alegerile din noiembrie în Statele Unite, informează AFP și DPA.

Potrivit rezultatelor alegerilor primare, omul de afaceri în vârstă de 70 de ani a primit sprijinul majorității (1.237) delegaților pentru a obține învestitura.

Fiul său, Donald J. Trump Jr. — este cel care a anunțat sprijinul a 89 de delegați din statul New York de unde provine magnatul imobiliar, plasându-și tatăl deasupra numărului de 1.237 de delegați necesari oficial pentru a fi numit candidatul prezidențial al partidului, notează DPA.

Trump a ajuns la numărul necesar de delegați chiar dacă unii au încercat să perturbe procedura cu o zi înainte și au rămas nemulțumiți de ascensiunea politică a acestui "outsider".

Atunci când Trump și-a anunțat candidatura în urmă cu mai mult de un an, el a fost văzut ca un câștigător puțin probabil printre alți 17 candidați, politicieni cu experiență și stele ale partidului în ascensiune. Cu toate acestea, el a devenit rapid din ce în ce mai popular și toți adversarii săi s-au retras din cursă, mai notează DPA.

Trump este de așteptat să se confrunte cu candidatul democrat prezumtiv Hillary Clinton în alegerile prezidențiale din 8 noiembrie. Democrații își vor
desemna candidatul la o convenție a partidului la Philadelphia săptămâna viitoare.

"Felicitări tată, te iubim", a spus Don Jr., înconjurat de frații și surorile sale, notează France Presse.

"Este uimitor. Este ireal. El a fost un outsider absolut și a reușit. Sunt atât de mândră de el", a reacționat la CNN fiica sa Ivanka.