ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump a avut comentarii interesante despre dimineața fatidică în care au avut loc atacurile din 11 septembrie. Din biroul său, a văzut cum avioanele au lovit World Trade Center

El a sunat la WWOR/UPN 9 News atunci, pe 11 septembrie 2001, pentru a le spune ce a văzut. Iată care erau observațiile sale chiar din acel moment, potrivit The Naked Emperor’s Newsletter. 

Reporterul a întrebat: „Donald, probabil că ești cel mai cunoscut constructor, în special al clădirilor grozave din oraș. Există multe întrebări dacă deteriorarea și distrugerea ulterioară a clădirilor au fost cauzate sau nu de avioane, de un defect de construcție sau de bombe sau postșocuri. Ai vreo părere despre asta?”

Trump a răspuns: „Ei bine, nu e vorba de vreun defect de construcție. World Trade Center a fost întotdeauna cunoscut ca fiind o clădire foarte, foarte solidă. Să nu uităm că a fost nevoie de o bombă mare în subsol. Subsolul este cel mai vulnerabil loc pentru că este fundația și a rezistat. Am ajuns să văd acea zonă la aproximativ trei sau patru zile după ce au avut loc [atacurile] pentru că unul dintre inginerii mei structuriști m-a dus într-un tur, având în vedere că el a ridicat clădirea. Și nu mi-a venit să cred. Clădirea stătea solidă, iar jumătate dintre coloane au fost aruncate în aer. Așadar, aceasta a fost o clădire incredibil de solidă.

A fost una dintre primele clădiri care a fost construită din exterior. Oțelul – motivul pentru care World Trade Center avea ferestre atât de înguste – între ferestre era acest oțel construit din exteriorul clădirii. De aceea, când m-am uitat prima oară – și erau grinzi sub formă de I mari și grele –, nu mi-a venit să cred, pentru că era o gaură în oțel. Iar acest oțel – vă amintiți lățimea ferestrelor de la World Trade Center, oameni buni. Cred că știți, dacă ați fost vreodată acolo sus, că erau destul de înguste. Și între ele era acest oțel greu. Mi-am spus, cum ar fi putut un avion, chiar și un 767 sau 747, cum ar fi putut trece prin oțel?

Am ajuns să cred că nu a fost doar un avion, dar au avut și bombe care au explodat aproape simultan, pentru că pur și simplu nu îmi pot închipui că ceva ar putea trece prin acel zid. Majoritatea clădirilor sunt construite cu oțel pe interior, în jurul puțului liftului. Aici [grinzile de oțel] au fost construite din exterior, rezultatul fiind cea mai puternică structură care poate fi creată. Și era aproape ca o cutie de supă.

Reporterul a întrebat: „Ne-am uitat toată dimineața la imagini cu acel avion care intră în clădirea numărul doi. Am văzut că se apropie de partea îndepărtată și apoi, dintr-o dată, în câteva milisecunde, explozia iese pe cealaltă parte. Ce credeți despre asta?”

Trump spune: „Cred că era un avion care [transporta] mai mult decât combustibil. Cred că, evident, erau avioane foarte mari, aveau mare viteză, iar avionul părea nu numai că zboară cu viteză mare, dar și că cobora în clădire. Viteza era de la coborâre, ca să spunem așa. Mi s-a părut că, pentru genul ăsta de distrugere, este nevoie de mai mult decât un avion mare, pentru că vorbim despre distrugerea acelui oțel, oțel de cel mai greu calibru care a fost folosit la o clădire. Adică, aceste clădiri erau extrem de solide. Și este un lucru uimitor. Această țară este diferită astăzi și va fi diferită pentru mulți ani de acum înainte față de ceea ce a fost”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews