ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump și-a ținut miercuri discursul pe politică externă la Washington D.C, având ca temă principală  "America first". Candidatul la învestitura republicană pentru alegerile prezidențiale spune că pe plan extern va înlocui ideologia cu strategia., iar haosului îi va lua loc pacea, dacă va ajunge la Casa Albă.

"America first (America în primul rând) va fi tema principală și obligatori a administrației mele", a spus Trump în discurs, atacând politica externă a administrației Obama, în care un pion important a fost Hillary Clinton, candidata la învestitura democrată. Trump susține că, spre deosebire de administrația democrată, el va pune mai presus de orice securitatea americanilor, conform RT.

Magnatul american a amintit că țara sa "a salvat lumea de nazism în anii 40 și de comunism în timpul Războiului Rece, dar, după 1990, politica externă a Americii și-a schimbat clar direcția, devenind tot mai slabă și mai lipsită de sens". 
 
"Logica a fost înlocuită cu prostia și aroganța, care au dus la dezastru după dezastru în politica externă", a afirmat Trump. Totul a culminat, potrivit candidatului republican, cu "ideea periculoasă" că SUA ar putea să transforme statele din Orientul Mijlociu în democrații de tip occidental. "Asta a dus la pierderea de vieți omenești și a miliarde de dolari", a afirmat Trump. "Acțiunile noastre din Irak și Siria au determinat dezlănțuirea ISIS, în timp ce America nu a făcut nimic pentru a-i ajuta pe creștini. Și ar trebui să ne fie rușine", a mai spus magnatul american.
 
Concluzia sa: "Noi am făcut ca Orientul Mijlociu să fie mai haotic decât înainte".

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews