Președintele Donald Trump a calificat sâmbătă scandalul ucrainean drept cea mai mare înșelătorie din istorie, relatează dpa și AFP, citate de Agerpres.

„Ceea ce se întâmplă acum este cea mai mare înșelătorie din istoria politicii americane”, a afirmat Trump într-un mesaj video postat pe Twitter.

Liderul de la Casa Albă a susținut că opoziția democrată „vrea să confiște totul”, menționând că este vorba de arme, servicii medicale, dar și de voturi, judecători și libertate.

„Totul este foarte simplu. Ei încearcă să mă oprească pe MINE, pentru că eu mă lupt pentru voi - și nu voi permite niciodată ca acest lucru să se întâmple”, a afirmat Donald Trump.

Democrații din Camera Reprezentanților au lansat marți o anchetă ce urmărește declanșarea unei proceduri de destituire a președintelui american.

Congresmenii americani investighează presupusele încercări ale președintelui Trump de a face presiuni asupra omologului său ucrainean Volodimir Zelenski în scopul obținerii de beneficii politice în cursa electorală pentru un nou mandat de președinte la alegerile de anul viitor.

Conform ziarului New York Times, avertizorul de integritate care a semnalat convorbirea telefonică între Donald Trump și omologul său ucrainean ar face parte din Agenția Centrală americană de Informații (CIA), una dintre cele 17 agenții de informații americane, și ar fi fost detașat la Casa Albă. Agentul de informații subliniază de asemenea că nu a fost martor direct la această convorbire la telefon și că a fost pus la curent în cadrul ”relațiilor regulate dintre agenții”.

Andrew Bakaj, unul dintre avocații avertizorului de integritate, a refuzat să confirme aceste informații.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews