ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a calificat sâmbătă scandalul ucrainean drept cea mai mare înșelătorie din istorie, relatează dpa și AFP, citate de Agerpres.

„Ceea ce se întâmplă acum este cea mai mare înșelătorie din istoria politicii americane”, a afirmat Trump într-un mesaj video postat pe Twitter.

Liderul de la Casa Albă a susținut că opoziția democrată „vrea să confiște totul”, menționând că este vorba de arme, servicii medicale, dar și de voturi, judecători și libertate.

„Totul este foarte simplu. Ei încearcă să mă oprească pe MINE, pentru că eu mă lupt pentru voi - și nu voi permite niciodată ca acest lucru să se întâmple”, a afirmat Donald Trump.

Democrații din Camera Reprezentanților au lansat marți o anchetă ce urmărește declanșarea unei proceduri de destituire a președintelui american.

Congresmenii americani investighează presupusele încercări ale președintelui Trump de a face presiuni asupra omologului său ucrainean Volodimir Zelenski în scopul obținerii de beneficii politice în cursa electorală pentru un nou mandat de președinte la alegerile de anul viitor.

Conform ziarului New York Times, avertizorul de integritate care a semnalat convorbirea telefonică între Donald Trump și omologul său ucrainean ar face parte din Agenția Centrală americană de Informații (CIA), una dintre cele 17 agenții de informații americane, și ar fi fost detașat la Casa Albă. Agentul de informații subliniază de asemenea că nu a fost martor direct la această convorbire la telefon și că a fost pus la curent în cadrul ”relațiilor regulate dintre agenții”.

Andrew Bakaj, unul dintre avocații avertizorului de integritate, a refuzat să confirme aceste informații.