ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou discurs senzațional rostit vineri de președintele american Donald Trump ironizează și atacă mișcarea de tip #REZIST, numind-o o adevărată pânză de păianjen. „Ați văzut vreodată pancartele pe care scrie #Resist? Ați văzut protestatarii?”, a spus Trump,  imitând, prin gesturi, mișcările manifestanților rezistenți, în râsetele și aplauzele audienței.

Într-o înregistrare video a transmisiunii Fox News, Donald Trump ia peste picior mișcarea devenită celebră sub numele de #RESIST, preluată, după cum se știe și în România.

„La Washington există multi lobbiști, birocrați și politicieni care nu vor ca lucrurile să fie schimbate. Au făcut averi! Mai mult, aceste averi se bazează pe spolierea contribuabililor. Zonele din jurul Washingtonului sunt cele mai bogate din țară”, a afirmat Trump.

Contestat în stradă încă din ziua în care a fost învestit la Casa Albă, atacat de presa americană din toate direcțiile și pentru fiecare decizie, acuzat că a fost ales datorită implicării Rusiei în campania prezidențială, Donald Trump a comentat astfel acțiunile celor care îl contestă sub lozinca „rezistenței”:

„Ei își spun rezistență. Ați văzut acele semne rezist, rezist”, a spus Trump, gesticulând și imitându-i pe cei din mișcarea rezistenței. „„Eu îi iubesc pe acești tipi, ia uitați-vă la ei: „Negri pentru Trump!” - vă iubesc!”, a spus președintele, referindu-se la câteva persoane aflate în publicul ce asista la discurs și care aveau pancarte cu acest slogan.

 „Acești rezistenți rezistă. Și Hillary a rezistat și știți ce s-a întâmplat? A pierdut alegerile cu brio!”, a spus președintele american, în aplauzele și ovațiile audienței.

„Dar știți la ce rezistă? Ei sunt cei care rezistă în fața progresului. Ei rezistă în fața schimbării. Pentru că le pasă doar să protejeze ceea ce au reușit ei să facă,  și anume să controleze țara și nu în avantajul vostru”, a continuat Trump.

„Știți la ce rezistă, de fapt? Rezistă la voința poporului american. La asta rezistă, de fapt”, a acuzat președintele american, denunțând sistemul corupt și bolnav din care, spune el, provine acest fenomen.