ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele SUA, Donald Trump, a declarat, la deschiderea sesiunii Adunării Generale a ONU, că printre pericolele din prezent sunt terorismul, regimurile autoritare, dar și rețelele infracționale care pun în pericol granițele statelor. 

Liderul american a subliniat că țara sa va fi mereu alături de aliații care-și respectă angajamentele.

„Noi nu ne așteptăm ca diverse țări să împărtășească sistemul nostru de valori, însă ne așteptăm să respecte două lucruri: drepturile cetățenilor lor și suveranitatea altor state", a declarat Donald Trump la sesiunea Adunării  Generale a ONU.    

Președintele Statelor Unite a subliniat că printre pericolele prezentului sunt terorismul, extremismul de orice fel, dar și ascensiunea rețelelor infracțioale care pun în pericole granițele țărilor. De asemenea, Trump a subliniat că și regimurile autoritare sunt o probleme.    

„Puneți-vă pe primul loc țara voastră. Orice lider trebuie să pună pe primul loc cetățenii săi", a fost îndemnul liderului american. 

„Statele Unite vor fi mereu un prieten bun al lumii, dar mai ales al aliaților", a completat Trump care a cerut ca și partenerii săi să fie alături de SUA și să-și respecte angajamentele.   

Mai mult, acesta a punctat că el a pune mereu pe primul loc interesele SUA pentru ca americanii să se bucure de pace și prosperitate. Regimul din Coreea de Nord a fost criticat și a subliniat că dacă va fi nevoie, pentru apărarea SUA și a aliaților, țara sa va distruge țara asiatică. 

„E timpul pentru Coreea de Nord să-și dea seama că deznuclearizarea e singura soluție", a mai spus Trump. Liderul american a criticat și modul cum a tratat relația cu Iran regimul Obama. Trump a cerut Iranului să elibereze toți cetățenii americani ținuți în detenție de regimul iranian.   
 
„Statele Unite au o forță teribilă și răbdare, dar nu vom avea altă soluție decât să distrugem în totalitate Coreea de Nord dacă atacă America sau aliații săi", a mai afirmat Donald Trump de la pupitrul adunării ONU.

Miercuri după-amiază, în jurul orei 17.00, va ține un discurs la sesiunea Adunării Generale a ONU și președintele Klaus Iohannis.