ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După luni întregi de indecizie, președintele SUA a afirmat că este dispus să fie audiat "sub jurământ” de procurorul special Robert Mueller, însărcinat să investigheze o eventuală implicare a Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, câștigate de republicanul Donald Trump în fața democratei Hillary Clinton.

„Sunt dispus să o fac (…) Chiar aș vrea să fac asta!”, a declarat liderul de la Casa Albă în cadrul unei discuții neașteptate cu jurnaliștii, cu câteva ore înainte de deplasarea spre Elveția, unde Donald Trump va participa la Forumul economic mondial de la Davos.

„Aș face asta sub jurământ, categoric”, a adăugat el, afirmând încă o dată că, după părerea sa, nu a fost” nicio înțelegere secretă” între echipa sa și Moscova.

Serviciile americane de informații au invocat ingerința Rusiei în alegeri – în special sub forma pirateriei cibernetice sau difuzarea de informații false -, dar Robert Mueller anchetează și o eventuală înțelegere secretă între echipa de campanie a lui Donald Trump și Kremlin.

Procurorul special, care a fost directorul FBI între 2001 și 2013, a pus recent sub acuzare mai mulți colaboratori apropiați ai lui Donald Trump, printre care generalul Michael Flynn, fost consilier prezidențial pe probleme de securitate națională. Acesta din urmă a pledat vinovat că a mințit FBI și a acceptat să coopereze cu justiția.

Dincolo de înțelegerea secretă cu Rusia, Robert Mueller încearcă, de asemenea, să stabilească dacă președintele american se face vinovat de obstrucționarea justiției.