ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Președintele Donald Trump este „favorabil” măsurilor în sensul intensificării verificărilor în cazul persoanelor care vor să dețină arme de foc, anunță Casa Albă, după o serie de atacuri armate soldate cu sute de morți.

„Chiar dacă discuțiile sunt în curs și sunt analizate posibilități de modificare a legislației, președintele este favorabil eforturilor de îmbunătățire a sistemului federal de verificare a deținătorilor de arme", a declarat luni după-amiază Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Președinției SUA.

Donald Trump a discutat cu senatorul republican John Cornyn despre un proiect de lege elaborat în comun cu democrații privind măsuri de control asupra armelor de foc, informează CNBC. Proiectul de lege prevede verificări detaliate în cazul oricărei persoane care vrea să dețină armă de foc.

Donald Trump este unul dintre susținătorii dreptului cetățenilor americani de a deține arme de foc. În plus, el are o colaborare strânsă cu Asociația Națională pentru Arme de Foc, organizație care a oferit finanțare campaniei sale electorale.

Nikolas Cruz, un elev care fusese exmatriculat, a deschis focul săptâmâna trecută, cu o armă semiautomată, în Liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland (Florida), omorând 17 persoane, majoritatea adolescenți. Deși se cunoștea că avea comportament violent, bărbatul în vârstă de 19 ani primise dreptul de a deține o armă de foc.

Atacurile cu arme de foc s-au intensificat în ultimii ani în Statele Unite, soldându-se cu sute de morți.