ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația Corespondenților de presă de la Casa Albă (WHCA) a anunțat că scriitorul și istoricul Ron Chernow va fi cel care va găzdui tradiționalul dineu, începând cu 2019, rupând astfel tradiția ca discursul rostit la acest eveniment să fie rostit de un actor de comedie, relatează breitbart.com.

„Sunt încântat că Ron va impartăși perspectivele sale pline de profunzime asupra politicii și istoriei americane, cu ocazia dineului Corespondenților de presă de la Casa Albă din 2019", a anunțat Olivier Knox, președintele WHCA. „Întrucât sărbătorim importanța unei prese libere și independente pentru sănătatea republicii, aștept cu nerăbdare să-l aud pe Ron vorbind despre acest moment special în contextul istoriei americane”.

Acest dineu de gală celebrează libertatea presei și îi oferă președintelui SUA ocazia să susțină un discurs, în general marcat de auto-ironie, despre anul care a trecut și să se lase ironizat de un actor de comedie. 

Anul trecut, prestația actriței de comedie Michelle Wolf, care a ironizat-o în special pe purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, prezentă pe scenă, a stârnit reacții diverse: unii au lăudat libertatea sa de ton, în timp ce alții au considerat ironiile sale ca fiind prea agresive. 

Pentru ediția din 2019 a dineului, prevăzută pentru data de 27 aprilie, istoricul Ron Chernow, autorul unei biografii despre George Washington, primul președintele SUA, este cel care ar urma să ia cuvântul și să vorbească despre „importanța unei prese libere și independente”. 

„Deși nimeni nu m-a luat vreodată drept actor de stand-up, promit că lecția mea de istorie nu va fi una austeră", a precizat el într-un comunicat publicat de WHCA. 

Tradiția acestui dineu a început în 1921. Din 1980, toți președinții au asistat la eveniment, cu excepția lui Ronald Reagan în 1981, care era în perioada de recuperare după atacul în care a fost grav rănit.