ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump a declarat că va lua în considerare oprirea achizițiilor de petrol de către SUA de la Arabia Saudită dacă guvernul saudit nu va pune la dispoziție trupe pentru a lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

Afirmația a venit ca răspuns la o întrebare dacă, în cazul în care va ajunge președinte, va opri achizițiile de petrol de la aliații SUA în cazul în care aceștia nu vor pune la dispoziție trupe de teren împotriva Statului Islamic.

”Răspunsul este, cel mai probabil, da. Noi protejăm țări și pierdem bani pentru a proteja unele state. Printre acestea se numără și Arabia Saudită, dar și alte state, după cum știți prea bine. Noi avem... există o listă mare cu toate aceste state. În fiecare dintre acestea pierdem. Pierdem bani peste tot. De fapt, fără noi, Arabia Saudită nu ar exista pentru prea mult timp. Ar fi un eșec catastrofic în lipsa noastră”, a declarat Donald Trump într-un interviu pentru New York Times.

El a mai spus că SUA ar trebui să beneficieze de compensații de la țările cărora le oferă protecție, chiar și de la cele cu resurse bogate precum Arabia Saudită, un important exportator de petrol.

"Totuși, fără noi Arabia Saudită nu ar exista pentru mult timp", a declarat Trump pentru The New York 

Republicanul a insistat că nu este un izolaționist în politica externă pe care ar promova-o de la Casa Albă, ci mai degrabă crede că America vine înainte de toate.

”Am fost tratați cu lipsă de respect, insultați și loviți timp de ani de zile de oameni care se cred mai deștepți, mai duri și ageri. Noi am fost o forță, însă nu una condusă inteligent. Noi am fost ca un huligan prost, am fost mințiți în mod sistematic”, a precizat Trump.

În același interviu, Trump a sugerat că NATO este complet ineficient când vine vorba despre combaterea terorismului.

„În acest moment nimeni nu stă cu ochiul pe terorism și ar trebui să supraveghem situația, NATO nu s-a schimbat, nu s-a schimbat pentru a include terorismul”, a declarat magnatul republican.