ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Donald Trump a declarat că Statele Unite și Marea Britanie sunt libere să încheie o înțelegere comercială după ce aceasta va ieși din Uniunea Europeană, informează Mediafax, citând agenția Reuters.

„Felicitări lui Boris Johnson pentru marea sa VICTORIE!”, a transmis Donald Trump pe Twitter. „Regatul Unit al Marii Britanii și SUA vor fi acum libere să încheie un nou Acord Comercial de anvergură după BREXIT. Acest acord are potențialul să fie mult mai mare și mai avantajos decât orice acord care s-ar putea încheia cu UE. Bravo, Boris!", a adăugat Trump în urma anunțării rezultatelor alegerilor parlamentare de joi, în care Johnson a câștigat detașat.

Johnson, care a promis că Regatul Unit va ieși din UE la 31 ianuarie, plănuiește să negocieze acorduri comerciale liberale post-Brexit cu SUA și cu alte state non-UE.
 
Înaintea scrutinului, Trump, susținător al Brexitului, l-a încurajat pe politicianul britanic pro-Brexit, Nigel Farage să-și unească forțele cu premierul Boris Johnson și să câștige în numele ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. "Între Boris și mine există o prietenie mare” spunea atunci președintele Statelor Unite, adăugând că lumea îl consideră pe Johnson o versiune britanică a sa. "Știu că voi doi puteți face ceva important, dacă sunteți împreună nu puteți fi opriți”,  i-a spus Trump lui Farage.