ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Donald Trump s-a dezlănțuit din nou luni la adresa  medicului Anthony Fauci,  membru al celulei de criză de la Casa Albă pentru gestionarea crizei sanitare, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Oamenii s-au săturat să audă vorbindu-se despre COVID", a declarat Trump într-o discuție telefonică cu membri ai echipei sale de campanie, la care au avut acces mai multe media americane.

"Oamenii spun: 'lăsați-ne în pace'. S-au săturat. S-au săturat să audă de Fauci și de toți acești idioți", a adăugat el, potrivit Politico. Este acolo de 500 de ani. De fiecare dată când merge la televizor e o știre-bombă - dar există o bombă mai mare dacă îl concediezi”, a mai spus Trump.

"Dacă îl ascultam, am fi avut 700.000 sau 800.000 de morți", a mai spus el, apreciind totuși că ar fi contraproductiv să-l concedieze în apropierea alegerilor prezidențiale de la 3 noiembrie.

În urmă cu o săptămână, imunologul și-a exprimat nemulțumirea după utilizarea afirmațiilor sale într-un clip de campanie al echipei lui Trump privind coronavirusul. 
 
Fauci a declarat anterior pentru „60 de minute” că, în opinia sa, Trump - care poartă rar o mască în public, mai ales înainte de a fi infectat - evită măștile pentru că le vede ca „o declarație de forță de genul:”Suntem puternici, nu avem nevoie de mască, de chestii de genul ăsta”. „Uneori, purtarea unei măști e un semn de slăbiciune”, a adăugat Fauci.
Trump a pus sub semnul întrebării eficiența măștilor și a contestat sfaturile inițiale ale lui Fauci cu privire la acestea.  Fauci a reafirmat recent că nu există nici o îndoială că „măștile chiar funcționează în prevenirea infecției”.