Președintele american Donald Trump a anunțat luni seara că Statele Unite vor extinde sancțiunile actuale împotriva Venezuelei, printr-un decret care va impune țării un embargou economic total, transmite CNN.
 
Embargoul blochează activele guvernului Venezuelei și ale entităților asociate și interzice tranzacțiile economice cu acestea, dacă nu există excepții specifice. Excepțiile includ afacerile oficiale ale guvernului federal și tranzacții legate de furnizarea de ajutoare umanitare.

Decretul marchează o escaladare a măsurilor aplicate deja de Statele Unite împotriva guvernului venezuelean de la începutul crizei politice și economice în acest an.

Într-o scrisoare adresată Congresului luni seara, în care își prezintă măsurile, Trump afirmă: „Am decis că este necesar să blochez proprietățile guvernului din Venezuela din cauza uzurpării continue de putere a regimului ilegitim al lui Nicolas Maduro, precum și a încălcării drepturilor omului, arestării arbitrare de cetățenilor venezueleni, a îngrădirii libertății presei și a încercărilor care au loc pentru subminarea președintelui interimar Juan Guaido al Venezuelei și al Adunării Naționale alesă în mod democratic”.