Președintele american Donald Trump a anunțat luni seara că Statele Unite vor extinde sancțiunile actuale împotriva Venezuelei, printr-un decret care va impune țării un embargou economic total, transmite CNN.
 
Embargoul blochează activele guvernului Venezuelei și ale entităților asociate și interzice tranzacțiile economice cu acestea, dacă nu există excepții specifice. Excepțiile includ afacerile oficiale ale guvernului federal și tranzacții legate de furnizarea de ajutoare umanitare.

Decretul marchează o escaladare a măsurilor aplicate deja de Statele Unite împotriva guvernului venezuelean de la începutul crizei politice și economice în acest an.

Într-o scrisoare adresată Congresului luni seara, în care își prezintă măsurile, Trump afirmă: „Am decis că este necesar să blochez proprietățile guvernului din Venezuela din cauza uzurpării continue de putere a regimului ilegitim al lui Nicolas Maduro, precum și a încălcării drepturilor omului, arestării arbitrare de cetățenilor venezueleni, a îngrădirii libertății presei și a încercărilor care au loc pentru subminarea președintelui interimar Juan Guaido al Venezuelei și al Adunării Naționale alesă în mod democratic”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews