ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump a câștigat marți primarele republicane din Virgina de Vest, un rezultat fără surpriză după ce toți adversarii săi s-au retras din cursa primarelor și este candidatul posibil al partidului pentru prezidențialele din noiembrie, conform Agerpres.

Candidatul republican la Casa Albă a câștigat scrutinul de marți, au estimat marile posturi americane de televiziune imediat după închiderea secțiilor de votare din acest stat aflat în Munții Apalași unde viitorul sectorului minier reprezintă unul din principalele subiecte de campanie.

Bernie Sanders a învins-o marți pe Hillary Clinton la primarele democrate din Virgina de Vest, însă fără să pună în cauză statutul de favorită la învestitură al fostei Prime Doamne.

Canalul NBC, apoi Fox News l-au declarat pe senatorul de Vermont învingător în acest stat din Munții Apalași. Potrivit rezultatelor anunțate din 16% din secțiile de votare, senatorul de Vermont obține 48% din voturi, față de 43% pentru Hillary Clinton.

Aproape toți votanții au fost albi, indică sondajele realizate la ieșirea de la urne. Acest electorat alb rămâne punctul slab al lui Hillary Clinton care de la 1 februarie și-a construit succesul electoral în principal cu ajutorul minorităților de culoare și latino-americane, precum și al femeilor.

Înfrângerea de marți nu pune în cauză posibila ei învestitură, în joc fiind numai 29 de delegați, repartizați proporțional.

Hillary Clinton conduce totuși detașat în cursa delegaților necesari pentru învestitura democrată. Cu 2.224 delegați, ea se apropie de majoritate absolută de 2.383, în timp ce Bernie Sanders avea marți doar 1.448, potrivit estimărilor CNN.