ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a lansat un atac împotriva președintelui american Donald Trump în urma tentativelor acestuia de a retrage SUA din acordul internațional privitor la programul nuclear iranian, transmit DPA, AFP și Reuters, citate de Agerpres.

„Ar fi o pierdere de vreme să reacționăm la prostiile spuse de vulgarul președinte al SUA”, a declarat ayatollahul Khamenei, citat de agenția ISNA, într-un discurs rostit în fața studenților la Teheran.

Statele Unite „sunt furioase pentru că astăzi Republica islamică Iran le-a încurcat planurile în Liban, în Siria și în Irak”, a mai spus Khamenei. „Toată lumea să fie liniștită: și de această dată, națiunea iraniană va lovi America și o va învinge”, a adăugat el.

„Președintele Statelor Unite își etalează prostia, dar aceasta nu trebuie să ne deturneze atenția de la tulburările pe care le provoacă America”, a mai declarat liderul suprem.

Vineri, președintele Trump a lansat un atac verbal virulent împotriva Iranului și a cerut Congresului să impună noi sancțiuni, amenințând să retragă SUA din acordul semnat în iulie 2015 de Teheran și marile puteri.

În discursul de miercuri, Ali Khamenei a dat asigurări că Iranul va continua să-și respecte angajamentele, dar a avertizat că „va rupe în bucăți” acordul dacă SUA se vor retrage.

Pe de altă parte, ayatollahul a primit favorabil frontul unit al europenilor pentru menținerea acordului după intervenția lui Trump, dar le-a cerut acestora să nu se alinieze Washingtonului.

Europenii „trebuie să se abțină să se amestece în problemele noastre de apărare”, a avertizat ayatollahul

„Întrebați de ce Iranul are rachete, foarte bine. Dar voi de ce aveți rachete? Și de ce aveți arme nucleare?”, a lansat Khamenei. „Nu vom accepta ca europenii să se alăture manevrelor de intimidare ale Statelor Unite”, a mai spus ghidul suprem iranian.