ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rex Tillerson, președintele companiei ExxonMobil, a fost nominalizat la funcția de secretar american de Stat, a anunțat marți președintele-ales al Statelor Unite, Donald Trump, notează BBC News.

Tillerson și-a dedicat întreaga carieră sectorului energetic și are experiență cu guvernele străine, având în vedere faptul că gigantul petrolier ExxonMobil desfășoară operațiuni în peste 50 de țări. Nu a mai lucrat în cadrul Guvernului, dar are, potrivit unor informații, viziuni politice conservatoare.

Acesta s-a întâlnit sâmbătă cu Donald Trump în New York City, a confirmat purtătorul de cuvânt al președintelui-ales.

Mai mulți congresmani au declarat Tillerson va trebui să explice legăturile sale cu Rusia, după ce în trecut s-a întâlnit de mai multe ori cu președintele rus Vladimir Putin. În 2013, acesta a fost decorat de Putin cu Ordinul Prieteniei, pentru „întărirea cooperării în domeniul energiei".

Tillerson și-a anunțat deja echipa de conducere că ar urma să fie numit într-o funcție în noua administrație, au declarat surse pentru NBC News. El este pregătit să se retragă de la conducerea ExxonMobil anul viitor, în condițiile în care limita de vârstă pentru a lucra în firmă este de 65 de ani, scrie Reuters.

Alegerea lui Donald Trump aduce un ortodox practicant în cele mai înalte sfere de putere ale Americii. Președintele Partidului Republican ține pe birou și citește zilnic Sfânta Liturghie a Sf. Ioan Gură de Aur. Reince Priebus: Există un singur Dumnezeu