ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, Donald J.Trump, a anunțat numirea generalului James „Câine Turbat” Mattis, în funcția de Secretar al Apărării în noua sa administrație.

Anunțul a fost făcut în timpul unui miting ținut în Cincinnati care face parte din „turneul” prin care Trump mulțumește poporului american.
 

Generalul James N. Mattis este un ofițer experimentat, ce provine din cadrul infanteriei Marine. „O să-l numim pe 'câinele turbat' Mattis ca secretar al Apărării. Dar nu o anunțăm decât luni, deci nu spuneți nimănui. Câinele turbat...e fantastic”, a spus Trump în Cincinnati.

Generalul Mattis și-a câștigat porecla în 2003, când a condus avansul rapid al Diviziei 1 de Infanteriști Marini spre Bagdad, în timpul invaziei Irakului.

Mattis a fost comandant al unei structuri militare americane care s-a ocupat de Iran, fiind considerat un soldat cu o atitudine dură în ceea ce privește această țară. 

Este considerat un „războinic călugăr” , datorită faptului că este necăsătorit și își petrece majoritatea timpului citind despre război și istorie. Wikipedia afirmă că Mattis are peste 7.000 de cărți în bibliotecă.

Pentru a fi numit în funcție, Mattis are nevoie de aprobarea unei excepții de către Senatul American la o lege care spune că pentru a fi numit în funcție, trebuie să fi fost civil cel puțin 7 ani de la părăsirea Armatei. Generalul Mattis este în retragere de trei ani.
 
James Mattis este faimos pentru că în timpul războiului din Irak le-ar fi spus liderilor de trib irakieni: „Vin cu gând de pace. N-am adus artileria. Dar vă implor, cu lacrimi în ochi: Dacă vă jucați cu mine, vă omor pe toți”.