ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american, Donald Trump a prevăzut marți o reuniune a principalilor săi consilieri economici pentru a discuta despre participarea Statelor Unite ale Americii la Acordul de la Paris privind schimbările climatice, din care intenționează să se retragă, potrivit Agerpres.

Trump pare pe punctul de a decide dacă va onora acordul semnat în decembrie 2015, ce vizează limitarea încălzirii planetei.

SUA sunt al doilea mar eproducător de emisii de bioxid de carbon din lume, după China, iar o retragere a sa din acord ar compromite serios eforturile internaționale pentru a limita emisiile de gaze cu efect de seră, responsabile de modificarea periculoasă a climei.

Donald Trump a afirmat în timpul campaniei electorale că schimbarea climatică este o "farsă" comisă de China și a promis să anuleze Acordul de la Paris pe perioada mandatului său.

Discuțiile privind Acordul de la Paris urmează să înceapă marți între președinte și consilierii săi apropiați.