ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele ales al SUA, Donald Trump, a postat sâmbătă pe Twitter urările sale pentru Noul An, adresate inclusiv 'numeroșilor săi inamici', pe care totuși nu i-a nominalizat.

"Un An Nou bun tuturor, chiar și numeroșilor mei inamici și celor care m-au combătut și au pierdut atât de rău încât nu mai știu ce să facă'', a scris viitorul președinte al SUA pe Twitter, canalul său de comunicare preferat.

Miliardarul republican a găzduit o petrecere pentru 800 de invitați în clubul Mar-a-Largo, din Palm Beach, la care au  participat inclusiv Sylvester Stallone, dar și Melania și Barron Trump, transmite DPA.
 
Pe de alta parte,Trump și-a exprimat din nou scepticismul cu privire la implicarea hackerilor ruși în atacuri cibernetice care au vizat manipularea procesului electoral din Statele Unite. El a avertizat că Washingtonul ar trebui să fie mai precaut atunci când aruncă acuzații spre Rusia, transmite The Guardian, citat de News.ro. "Vreau doar ca ei să fie siguri, pentru că vorbim de acuzații extrem de serioase. Iar dacă te uiți la armele de distrugere în masă, atunci am avut un dezastru și ei au greșit”, a declarat Donald Trump, care i-a întâmpinat pe jurnaliști în reședința Mar-a-Lago din Palm Beach.

Agențiile de securitate s-au declarat încrezătoare că hackerii ruși guvernamentali sunt responsabili de atacurile cibernetice înregistrate în perioada alegerilor prezidențiale din Statele Unite.

Hackerii ruși ar fi orchestrat mai multe atacuri cibernetice împotriva Comitetului Național Democrat și a campaniei democratei Hillary Clinton într-o încercare de a înclina balanța electorală spre republicanul Donald Trump, care a demostrat în timpul campaniei o atitudine mai favorabilă Rusiei.