ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a îndemnat națiunile să respingă globalizarea și să îmbrățișeze patriotismul, în discursul rostit marți de la tribuna Organizației Națiunilor Unite.
 
El a criticat „ideologia globalismului”, spunând că Statele Unite trebuie să se îndrepte spre patriotism și respectarea suveranității naționale.

„Respingem ideologia globalismului și îmbrățișăm doctrina patriotismului”, a spus Trump. „Statele Unite vor alege mereu independența în fața guvernanței globale, controlului și dominației. Statele Unite nu vă vor spune cum trebuie să trăiți, ori să munciți sau să vă rugați. Vă cerem în schimb doar să ne respectați suveranitatea”, a mai spus Trump.

Președintele amrerican a anunțat  de asemenea că SUA vor să-și limiteze contribuția la 25% din bugetul operațiunilor ONU de menținere a păcii.
„Ca parte a eforturile noastre de reformă (a ONU), le-am spus negociatorilor noștri că SUA nu vor mai plăti mai mult de 25% din bugetul operațiunilor de menținere a păcii', (6,689 de miliarde de dolari, dintre care 28,5% plătite de Washington până acum), cu scopul de a încuraja alte țări să împartă această grea povară', a spus Donald Trump.

El a anunțat de asemenea o revizuire a ajutorului acordat de SUA altor țări. „Statele Unite sunt cel mai mare donator de ajutor din lume. În viitor, vom oferi ajutor internațional numai celor care ne respectă și, sincer, prietenilor noștri„, a adăugat Trump.