ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul de la Casa Albă avertizează Beijingul și Phenianul că Japonia este o „națiune războinică„ și ar putea lua lucrurile în propriile mâini dacă dosarul nuclear nord-corean nu va fi rezolvat, relatează France Presse, preluată de Agerpres.

Declarațiile lui Trump au loc înaintea începerii, vineri, a primei sale vizite în Asia în calitate de șef de stat, un turneu lung și delicat, dominat de problema amenințării nucleare nord-coreene. Acest turneu cuprinde vizite în Japonia, Coreea de Sud și China.

„Japonia este o națiune războinică și spun Chinei și spun oricui altcuiva ascultă (...) veți avea o problemă foarte curând cu Japonia dacă veți lăsa asta să continue cu Coreea de Nord”, a declarat joi Trump pentru Fox News.

El a adăugat totuși că președintele chinez Xi Jinping a fost „mai degrabă formidabil” cu privire la Coreea de Nord. Potrivit lui, „China ne ajută”.

După reproșul făcut de Trump pentru presupusa sa inactivitate față de Phenian, China a aplicat sancțiuni economice severe decise în septembrie de ONU și relațiile par să se încălzească între președinții chinezi și american.