ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Trump urmează să contureze luni principalele direcții ale planului său de investiții de 1.500 de miliarde de dolari în favoarea infrastructurilor, printre care numeroase în stare deplorabilă au nevoie urgentă de a fi renovate, relatează France Presse.

Bugetul președintelui Donald Trump, care va fi publicat luni, va include 200 de miliarde de dolari consacrate drumurilor, autostrăzilor, podurilor și altor infrastructuri importante pentru economia Statelor Unite, potrivit unor responsabili de la Casa Albă.

Statele și investitorii privați vor fi solicitați pentru a acoperi restul de 1.300 de miliarde de dolari.

Administrația Trump intenționează să utilizeze cele 200 de miliarde de dolari ca pârghie prin acordarea de garanții de împrumut, împrumuturi directe și alte stimulente în cadrul unor programe ca TIFIA pentru infrastructurile de transport (Transportation Infrastructure Finance and Innovation).

Construite în majoritate între anii 1950 și 1970, autostrăzile, drumurile, podurile, căile ferate, aeroporturile și alte infrastructuri se află în stare foarte proastă, "în ruină" după spusele președintelui american, pentru că nu au fost întreținute și modernizate de-a lungul timpului.