ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele SUA, Donald Trump, s-a întâlnit, la Vatican, cu Papa Francisc, în cea de-a treia parte a primei sale vizite oficiale în Europa.

 Donald Trump a fost întâmpinat, miercuri, de secretarul de stat al Vaticanului, apoi împreună au mers să-l întâlnească pe Papa Francisc în "camera mică a tronului".

Președintele SUA și Suveranul Pontif au participat la o sesiune foto, apoi s-au retras pentru discuțiile private, timp de 20 de minute. „Vă mulțumesc foarte mult. Este o mare onoare", a spus Trump.

La finalul întrevederii, liderul de la Casa Albă i-a mărturisit Papei Francisc: „Nu voi uita ceea ce ai spus".

Ulterior, Papa s-a întâlnit și cu Prima Doamnă a SUA, Melania Trump, pe care a întrebat-o în italiană: „Ce-i dai să mănânce?", făcând aluzie la greutatea lui Trump. "Potizza?"

„Potizza!", a răspuns Melania râzând. Potizza este un desert tradițional din Slovenia.

Trump i-a adus cadou Papei prima ediție a unei cărți de Martin Luther King Jr. La rândul său, Francisc i-a dăruit o medalie în forma unui măslin, simbol al păcii.

„Putem folosi pacea”, a replicat Trump. „Am semnat-o personal pentru tine”, i-a spus Papa. „Ce frumos!”, a încheiat Trump.

Trump se va întâlni miercuri și cu omologul său italian și cu prim-ministrul, înainte de a merge la summitul NATO de la Bruxelles.