Președintele american Donald Trump a fost primit la Palatul Buckingham, luni, în prima zi a unei vizite de stat de trei zile în Regatul Unit.  O vizită care a generat foarte multe reacții critice la Londra și care va marca ceremoniile  organizate cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la debarcarea aliaților în Normandia, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Primit cu lovituri de tun în onoarea sa, președintele Trump, însoțit de soția sa, Melania, a fost așteptat la coborârea din elicopter de către prințul Charles, moștenitorul tronului, și soția sa Camilla.
 
După ce au petrecut câteva momente în palat, regina Marii Britanii și președintele  Trump au ieșit să asculte imnurile american și britanic, interpretate de gărzile regale.
 
În cursul vizitei sale, Donald Trump urmează să se întâlnească cu Theresa May, premierul conservator aflat pe picior de plecare, după ce a eșuat să pună în aplicare ieșirea din Uniunea Europeană, la trei ani după referendumul Brexitului.

Înaintea vizitei, în interviuri acordate presei britanice, Trump a criticat modul în care Theresa May a condus negocierile cu Bruxellesul, i-a recomandat succesorului ei să părăsească UE fără acord (”no deal”) și l-a făcut pe fostul ministru britanic de Externe Boris Johnson, un susținător al unui Brexit dur, favoritul său la postul de premier.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews