ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Donald Trump a fost primit la Palatul Buckingham, luni, în prima zi a unei vizite de stat de trei zile în Regatul Unit.  O vizită care a generat foarte multe reacții critice la Londra și care va marca ceremoniile  organizate cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la debarcarea aliaților în Normandia, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Primit cu lovituri de tun în onoarea sa, președintele Trump, însoțit de soția sa, Melania, a fost așteptat la coborârea din elicopter de către prințul Charles, moștenitorul tronului, și soția sa Camilla.
 
După ce au petrecut câteva momente în palat, regina Marii Britanii și președintele  Trump au ieșit să asculte imnurile american și britanic, interpretate de gărzile regale.
 
În cursul vizitei sale, Donald Trump urmează să se întâlnească cu Theresa May, premierul conservator aflat pe picior de plecare, după ce a eșuat să pună în aplicare ieșirea din Uniunea Europeană, la trei ani după referendumul Brexitului.

Înaintea vizitei, în interviuri acordate presei britanice, Trump a criticat modul în care Theresa May a condus negocierile cu Bruxellesul, i-a recomandat succesorului ei să părăsească UE fără acord (”no deal”) și l-a făcut pe fostul ministru britanic de Externe Boris Johnson, un susținător al unui Brexit dur, favoritul său la postul de premier.