Președintele american Donald Trump a pășit duminică în Coreea de Nord. Liderul de la Casa Albă a făcut câțiva pași alături de liderul de la Phenian, Kim Jong Un, devenind astfel primul președinte american care a mers vreodată pe teritoriul Coreii de Nord, precizează AFP, citată de Agerpres.
Este o zi minunată pentru lume", a spus Trump. „Asta înseamnă că vrem să punem capăt unui trecut nefericit și că încercăm să creăm un nou viitor", a declarat el. Cei doi lideri și-au strâns mâna.

Președintele Statelor Unite ale Americii a sosit duminică în Zona Demilitarizată (DMZ) dintre cele două Corei, pentru întâlnirea istorică cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un. Niciun alt președinte american nu s-a mai întâlnit cu liderul nord-coreean la această ultimă frontieră din perioada Războiului Rece.

Kim a acceptat în ultimul moment o invitație a președintelui SUA de a se întâlni în DMZ, în momentul în care apropierea dintre cele două țări dă semne de blocaj din cauza disputei asupra programului nuclear al Phenianului.

Însoțit de președintele sud-coreean Moon Jae-in și de militari americani, Donald Trump a ajuns pe o platformă de unde este posibil să vadă teritoriul nord-coreean.

Coreea de Sud a anunțat cu puțin timp înainte că Kim Jong Un a acceptat invitația lansată în ultimul moment, sâmbătă, de Donald Trump de a veni să-i spună „Bună ziua'' la graniță.      


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews