ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Președintele american Donald Trump a pășit duminică în Coreea de Nord. Liderul de la Casa Albă a făcut câțiva pași alături de liderul de la Phenian, Kim Jong Un, devenind astfel primul președinte american care a mers vreodată pe teritoriul Coreii de Nord, precizează AFP, citată de Agerpres.
Este o zi minunată pentru lume", a spus Trump. „Asta înseamnă că vrem să punem capăt unui trecut nefericit și că încercăm să creăm un nou viitor", a declarat el. Cei doi lideri și-au strâns mâna.

Președintele Statelor Unite ale Americii a sosit duminică în Zona Demilitarizată (DMZ) dintre cele două Corei, pentru întâlnirea istorică cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un. Niciun alt președinte american nu s-a mai întâlnit cu liderul nord-coreean la această ultimă frontieră din perioada Războiului Rece.

Kim a acceptat în ultimul moment o invitație a președintelui SUA de a se întâlni în DMZ, în momentul în care apropierea dintre cele două țări dă semne de blocaj din cauza disputei asupra programului nuclear al Phenianului.

Însoțit de președintele sud-coreean Moon Jae-in și de militari americani, Donald Trump a ajuns pe o platformă de unde este posibil să vadă teritoriul nord-coreean.

Coreea de Sud a anunțat cu puțin timp înainte că Kim Jong Un a acceptat invitația lansată în ultimul moment, sâmbătă, de Donald Trump de a veni să-i spună „Bună ziua'' la graniță.