ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump nu va impune o lege prin care să facă obligatorie purtarea măștii în spațiile publice. Donald Trump susține că decizia sa are la bază respectarea drepturilor individuale. 


Într-un interviu pentru Fox News, Trump a fost întrebat dacă regretă că nu a purtat până acum o mască în public și dacă se gândește la o lege prin care oamenii să fie obligați să poarte măști. ”Nu!  Vreau ca oamenii să aibă o anumită libertate”, a răspuns Trump, ”și nu cred în asta, nu! Și nu sunt de acord cu afirmația că, dacă fiecare poartă o mască, totul dispare”.
Trump declarat însă că el crede în utilitatea măștilor.

Comentariile sale au venit după ce  principalul expert sanitar din SUA responsabil cu bolile infecțioase, dr. Anthony Fauci, a cerut liderilor de stat și locali să fie „cât mai convingatori” pentru a-i determina pe oameni să poarte măști, informează BBC.

Purtarea măștii, a adăugat dr. Fauci, este „foarte importantă” și „ar trebui să fie folosită de toți”.

Nu este primul dezacord dintre Trump și Anthony Fauci în privința gestionării pandemiei și a măsurilor impuse de autoritățile sanitare.  Donald Trump a pus din ce în ce mai des accentul pe necesitatea redeschiderii economiei, în vreme ce Fuaci a susținut că relaxările și redeschiderea țării trebuie amânate.

În plus, obligativitatea purtării măștii a devenit deja extrem de politizată în SUA.

Majoritatea guvernatorilor de stat au dispus acum ca purtarea măștilor în aer liber să fie obligatorie, mai degrabă decât o alegere personală. Printre aceștia se numără guvernanții republicani, inclusiv Kay Ivey din Alabama, care s-au răzgândit după opoziția inițială privind purtarea măștii.

La începutul acestei săptămâni, organismul de sănătate publică din SUA, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a dat un mesaj prin care a cerut tuturor să poarte măști.