ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump și Bernie Sanders sunt câștigătorii scrutinului din New Hampshire. Trump a obținut peste 30% din voturile republicanilor, iar Bernie Sanders, senator de Vermont, a fost preferat de 58% dintre democrați, în detrimentul fostei prime doamne, Hillary Clinton. Analiștii spun că a fost o prezență la vot record, peste 550.000 de oameni, într-un stat cu o populație totală de 1,3 milioane.

Rezultatul nu a fost o surpriză, ci doar a confirmat rezultatele sondajelor de opinie făcute înainte de deschiderea urnelor.

”Vom face America o țară grozavă din nou și o vom face în modul tradițional. O să învingem China, Japonia, Mexic, o să învingem toate aceste țări care ne iau atât de mulți bani în fiecare zi”, a declarat Donald Trump, candidat la nominalizarea republicană.

”Împreună, am trimis un mesaj care va răsuna de pe Wall Street până la Washington, din Maine până în California. Guvernul țării noastre mărețe aparține întregului popor”, a spus Bernie Sanders, candidat la nominalizarea democrată.

Victoriile lui Donald Trump și lui Bernie Sanders, ambii candidați considerați outsideri, se explică și prin faptul că o treime dintre americani nu mai au încredere în politicieni, cum arată un sondaj făcut în New Hampshire.

În schimb, actualul președinte Barack Obama, crede că succesorul său va fi unul cu experiență.

”Cred că oamenii vor realiza că este o slujbă serioasă și că trebuie să te asiguri că persoana care va primi slujba este capabilă să conducă, nu doar să enunțe sloganuri”, a spus Barack Obama, președintele SUA.

Republicanii și democrații își vor desemna candidații pentru Casa Albă în acestă vară. Votul pentru noul președinte american va avea loc în noiembrie.