„Încă patru ani”, au scandat miile de suporteri veniți marți noapte, la Orlando, unde președintele Statelor Unite, Donald Trump, și-a lansat oficial candidatura pentru un al doilea mandat, în cadrul unui eveniment de amploare.

 Donald Trump și-a făcut intrarea, însoțit de soția sa, Melania, pe scena de la Amway Center din Orlando în fața miilor de suporteri purtând șapca emblematică de culoare roșie „Make America great again” (Să redăm măreția Americii).

În discursul  susținut, Trump a insistat pe starea excelentă a economiei americane și a evidențiat câștigurile marilor sale linii de politică economică, printre care și impunerea de tarife comerciale Chinei și a criticat dur politicile socialiste ale Partidului Democrat.

Trump a anunțat totodată în timpul lansării că în cel de-al doilea mandat SUA vor găsi tratamentul pentru eradicarea SIDA, a cancerului, și că va pune fundația pentru aterizarea pe Marte.

Despre politicienii democrați care vor candida pentru funcția de președinte Trump a spus că aceștia vor schimba situația din Statele Unite în mod radical, legalizând intrarea în țară a migranților pentru ca aceștia să poată vota și, astfel, să îi ajute pe democrați să aibă șanse mai mari în alegeri. „Democrații vor să distrugă țara aceasta”, a declarat el, adăugând că acest lucru „nu se va întâmpla”. „Credem că țara noastră ar trebui să fie un sanctuar pentru cetățenii care respectă legile, nu pentru infractorii străini”, a mai spus Trump.

„În această seară mă aflu în fața dumneavoastră pentru a-mi lansa în mod oficial campania pentru un al doilea mandat de președinte al Statelor Unite. Vă promit că nu vă voi dezamăgi niciodată”, a declarat liderul american.
 
Pe parcursul discursului, care a durat mai bine de o oră, Trump a atacat și presa americană, despre care a spus că promovează știrile false.
Conta-ofensiva democraților se va simți zilele astea, ei organizând un miting numit „#DefeatTrumpFL” („Învingeți-l pe Trump”) chiar în afara stadionului. Comitetul Central Democrat va opera în direct o sesiune de verificare a veridicității afirmațiilor lui Trump pe durata evenimentului.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews