Președintele Donald Trump solicită o investigație cu privire la posibila scurgere de informații clasificate referitoare la implicarea Rusiei în campania prezidențială de anul acesta din SUA, informează Reuters, potrivit news.ro.

Trump a cerut duminică anchetarea cazului - apariția mai multor informații de la serviciile secrete prezentate într-un briefieng pentru legislatori - și a spus că îl bănuiește de asta pe un lider democrat, Adam Schiff. Schiff a fost procurorul principal în procesul pentru destituirea lui Trump din Senatul american.

Președintele a vorbit cu reporterii când a plecat de la Casa Albă spre India. Trump a spus că nu a fost informat de serviciile de informații că Rusia avea ca scop sprijinirea campaniei democratului Bernie Sanders. El este de părere că scurgerea de informații a avut menirea de a-i dăuna lui Sanders.

O sursă din Congresul american a declarat vineri pentru Reuters că oficiali ai serviciilor le-au spus legislatorilor că Rusia, aparent, este angajată în campanii de dezinformare și propagandă pentru a-i ajuta atât pe Sanders, candidat pentru a fi desemnat reprezentantul democraților în alegerile prezidențiale din SUA, cât și pe republicanul Trump.