ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În războiul pe care îl duce de ceva timp cu CNN, președintele Donald Trump folosește ca „armă”și umorul. 

Președintele american a postat pe contul de Tweeter o caricatură în care ironizează  televiziunea CNN, cea care, în ultimul an, a răspândit și a alimentat teoria conform căreia echipa de campanie a lui Donald Trump a colaborat cu rușii pentru a câștiga alegerile din 2016, 

„Știrea falsă a  CNN, marele perdant la capitolul audiențe”, a scris Trump, însoțind acest comentariu de o caricatură care îl înfățișează pe Wolf Blitzer, jurnalist, vedetă a CNN, unul dintre principalii acuzatori ai președintelui SUA,  care caută și promite că va găsi dovezi ale colaborării dintre echipa lui Trump și Rusia. Chiar și în anul 2038.

Trump a completat astfel o declarație făcută recent, în care susținea că, probabil, Vladimir Putin și Kremlinul se amuză copios pe seama isteriei create în jurul celor trei anchete declanșate în SUA  pe tema unui potențial amestec al rușilor în alegerile din 2016.

„Dacă scopul Rusiei ar fi fost acela de a crea discordie, perturbări și haos în SUA. atunci, cu toate audierile, investigațiile și ura dintre partide, atunci ei a reușit, dincolo de cele mai sălbatice vise ale lor. Probabil se amuză copios la Moscova. America, deșteaptă-te!”, a comentat Trump pe Twitter.

FBI, Senatul SUA și Camera Reprezentanților anchetează cazul ingerințelor Rusiei în campania electorală și presupuse contacte între apropiați ai președintelui Donald Trump și oficiali ruși, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigațiile.  CIA și NSA și FBI au denunțat deja amestecul rus în alegerile prezidențiale din 2016, prin campanii pe rețele de socializare și piratarea unor informații provenind din tabăra democrată. 
Președintele Trump a respins orice complicitate între echipa sa de campanie și Rusia, iar Moscova dezminte cu regularitate acuzațiile americane.

Trei membri ai echipei de campanie a lui Trump - inclusiv fostul director Paul Manafort - au fost inculpați, iar fostul consilier pe probleme de securitate națională Michael Flynn a recunoscut că a mințit FBI și a acceptat să coopereze cu justiția.

De asemenea, 13 cetățeni ruși și trei organizații din Rusia au fost acuzate vineri că au încălcat legislația cu intenția de a interfera în alegerile prezidențiale americane din 2016 și în procesul politic american.