Președintele Donald Trump este așteptat să anunțe o schimbare majoră a legislației, care va interzice acordarea de fonduri pentru acele clinici care efectuează sau încurajează avorturi în cadrul programelor de „planificare familială” . Această decizie va reprezenta o lovitură pentru cei de la Planned Parenthood.
 
Măsura, anunțată de mai multe  organizații media, a fost inițiată în urma unei propuneri a consilierului Casei Albe, Kellyanne Conway, care a cerut ca clinicile care vor fi etichetate cu Tttlul X (cele care încurajează sau efectuează avorturi) să nu mai beneficieze de aceste facilități.

„Susținătorii avortului și aliații Planned Parenthood vor încerca, probabil, să clameze sărăcia dacă aceste regulamente sunt adoptate”, a declarat președintele Marșului pentru Viață, Tom McClusky. „În perioada de referință 2013-2014, Planned Parenthood a raportat 127 milioane dolari în venituri nete și 1,4 miliarde dolari în active deținute. Probabil că acum va pretinde că prin tăierea acester finanțări va crește rata mortalității infantile”, a adăugat acesta.

În conformitate cu normele actuale, serviciile medicale și avorturile cu Titlul X pot fi „co-localizate” în același centru, atâta timp cât avorturile sunt finanțate în mod privat. Banii vor fi redirecționați către Centrele de Sănătate pentru Femei care nu sunt implicate în avorturi și care  nu sunt la fel de numeroase precum clinicile din rețeaua celor de la Planned Parenthod.

Majoritatea fondurilor federale pentru clinicile Planned Parenthood vin prin intermediul rambursărilor Medicaid și nu vor fi afectate. Însă pierderea a peste 50 de milioane de dolari pe an ar fi o lovitură semnificativă pentru gigantul PP, scrie LifeSiteNews.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews