ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump a declarat, în cadrul vizitei pe care a facut-o a doua zi de Craciun, la soldații americani  staționați în Irak, că  „Statele Unite nu pot continua să fie jandarmul lumii”. Vizita liderului american are loc la câteva zile după ce Trump a decis retragerea americanilor din Siria.

„Este nedrept când această greutate apasă numai asupra noastră, a Statelor Unite”, a adăugat liderul de la Casa Albă. Însoțit de soția sa, Melania, președintele american a aterizat la ora locală 19.16 (16.16 GMT) pe baza aeriană Al-Asad, la circa 160 de kilometri vest de Bagdad, unde a discutat cu soldați și responsabili militari, potrivit unui fotoreporter al agenției France Prese.

„Președintele și Prima Doamnă au plecat spre Irak seara târziu de Crăciun pentru a face o vizită trupelor noastre și comandanților noștri militari ca să le mulțumească pentru angajamentul, succesul și sacrificiul lor și să le ureze Crăciun fericit”,  a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.
 
Inițial, Donald Trump trebuia să aibă o întrevedere cu premierul irakian, Adil Abdul-Mahdi, „dar o divergență legată  de organizarea acestei întâlniri a condus la înlocuirea ei cu o discuție telefonică', în cursul căreia cei doi lideri au abordat în special dosarul sirian, potrivit unui comunicat la guvernului de la Bagdad.