Donald Trump a declarat, în cadrul vizitei pe care a facut-o a doua zi de Craciun, la soldații americani  staționați în Irak, că  „Statele Unite nu pot continua să fie jandarmul lumii”. Vizita liderului american are loc la câteva zile după ce Trump a decis retragerea americanilor din Siria.

„Este nedrept când această greutate apasă numai asupra noastră, a Statelor Unite”, a adăugat liderul de la Casa Albă. Însoțit de soția sa, Melania, președintele american a aterizat la ora locală 19.16 (16.16 GMT) pe baza aeriană Al-Asad, la circa 160 de kilometri vest de Bagdad, unde a discutat cu soldați și responsabili militari, potrivit unui fotoreporter al agenției France Prese.

„Președintele și Prima Doamnă au plecat spre Irak seara târziu de Crăciun pentru a face o vizită trupelor noastre și comandanților noștri militari ca să le mulțumească pentru angajamentul, succesul și sacrificiul lor și să le ureze Crăciun fericit”,  a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.
 
Inițial, Donald Trump trebuia să aibă o întrevedere cu premierul irakian, Adil Abdul-Mahdi, „dar o divergență legată  de organizarea acestei întâlniri a condus la înlocuirea ei cu o discuție telefonică', în cursul căreia cei doi lideri au abordat în special dosarul sirian, potrivit unui comunicat la guvernului de la Bagdad.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews