ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele ales, Donald Trump, a declarat, într-un interviu difuzat duminică de CBS, că vrea să numească la Curtea Supremă judecători împotriva avortului și favorabili liberei dețineri a armelor de foc, transmite AFP.

„Judecătorii vor fi pro-life" (anti-avort), a explicat Trump, asigurând totodată că aceștia vor fi „foarte favorabili celui de-al Doilea amendament" al Constituției americane, care garantează dreptul fiecărui cetățean american de a deține o armă de foc.

În același interviu televizat, președintele american ales a precizat că nu va reveni asupra principiului căsătoriei între persoane de același sex, considerând subiectul închis.

„Nu mai este de actualitate, pentru că asta s-a decis deja. Există legea. (...) E încheiat", a declarat magnatul imobiliar, explicând că „asta (îi) convine".

Donald Trump a condamnat orice agresiune contra minorităților în Statele Unite, dintre care mai multe zeci au fost semnalate după alegerea sa.

„Aș spune (autorilor acestor agresiuni verbale sau amenințări) nu faceți asta, este groaznic, pentru că eu voi reunifica această țară", a explicat el, întorcându-se imediat spre cameră pentru a le transmite direct: „încetați asta".

Tot la CBS, Trump le-a cerut manifestanților care au defilat în ultimele zile în marile orașe din SUA să nu aibă „teamă" de președinția sa.

„Nu aveți teamă. Vom restabili țara noastră", le-a spus el manifestanților, care se tem în special ca omul de afaceri să nu contribuie la slăbirea drepturilor minorităților, cerându-le „un pic de timp".

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Alegeri SUA 2016: Donald Trump este noul președinte al SUA: Este momentul să fim uniți. Discursul INTEGRAL al noului lider american