ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite trebuie să renunțe la sistemul actual cu o imigrație puțin calificată și să adopte în schimb un sistem bazat pe merit,  a explicat președintele Donald Trump membrilor celor două camere ale Congresului, reunite în sesiune comună pentru primul său discurs de politică generală.


Trump a prezentat marți în fața Congresului contururile unei reforme a sistemului de imigrație al SUA, care, în opinia sa, va trebui să îi privilegieze pe imigranții calificați și să dea dovadă de fermitate în privința imigranților clandestini, relatează AFP, în timp de agenția Associated Press scrie că un nou ordin al președintelui american privind imigrația va înlătura Irakul din lista țărilor ai căror cetățeni se confruntă cu o interdicție temporară de intrare în SUA.


El a dat exemplul Canadei și Australiei, unde imigrația este deseori condiționată de calificări și de anumite profesii.
Noul sistem "ar permite economisirea unor suma incalculabile", a dat asigurări republicanul, afirmând că "sistemul actual îi costă pe contribuabilii americani miliarde de dolari pe an".

„Cei care vor să intre într-o țară trebuie să fie capabili să își asigure nevoile prin propriile mijloace financiare”, a spus el.

De asemenea, a spus Trump,  o'reformă pozitivă' privind imigrația este posibilă cu opoziția democrată, în pofida divergențelor lor privind soarta a milioane de imigranți clandestini prezenți pe teritoriul american de mai multe decenii.


Cu câteva ore înainte de discursul său, Donald Trump a vorbit la o întâlnire cu jurnaliștii la Casa Albă despre posibilitatea unei legi de reglementare a situației imigranților fără documente legale care nu au comis niciun delict.


Pentru a stârni o emoție mai puternică, el a invitat în rândul asistenței pe tatăl unui tânăr de 17 ani „ucis de un imigrant clandestin, membru al unei bande și abia ieșit din închisoare", dar și văduvele a doi polițiști "uciși de un imigrant clandestin care avea cazier judiciar și era vizat de două ordine de expulzare", cărora Trump le-a adus un omagiu în timpul discursului.