ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Tusk, președintele Consiliului European, se teme de amestecul „străin ostil” în alegerile pentru Parlamentul European, scrie qmagazine.ro

Într-o conferință de presă, Tusk a declarat că „există forțe externe anti-europene care caută – în mod deschis sau în secret – să influențeze alegerile democratice ale europenilor”.

Exemplul pe care președintele CE l-a adus în sprijinul afirmațiilor sale este rezultatul referendumului britanic din 2016 în favoarea Brexitului.

Pentru că este pe deplin convins că e posibil ca scenariul de la referendumul privind Brexit să se repete și la alegerile din luna mai, Donald Tusk a lansat un apel:

„Nu permiteți partidelor politice care sunt întemeiate de forțe externe ostile Europei să decidă asupra priorităților cheie ale UE și asupra conducerii instituțiilor europene„, a subliniat președintele CE.

De asemenea, el  a menționat că sprijină pe deplin modul de gândire despre Europa prezentat președintele Macron prin scrisoarea adresată europenilor.