Donald Tusk, președintele Consiliului European, se teme de amestecul „străin ostil” în alegerile pentru Parlamentul European, scrie qmagazine.ro

Într-o conferință de presă, Tusk a declarat că „există forțe externe anti-europene care caută – în mod deschis sau în secret – să influențeze alegerile democratice ale europenilor”.

Exemplul pe care președintele CE l-a adus în sprijinul afirmațiilor sale este rezultatul referendumului britanic din 2016 în favoarea Brexitului.

Pentru că este pe deplin convins că e posibil ca scenariul de la referendumul privind Brexit să se repete și la alegerile din luna mai, Donald Tusk a lansat un apel:

„Nu permiteți partidelor politice care sunt întemeiate de forțe externe ostile Europei să decidă asupra priorităților cheie ale UE și asupra conducerii instituțiilor europene„, a subliniat președintele CE.

De asemenea, el  a menționat că sprijină pe deplin modul de gândire despre Europa prezentat președintele Macron prin scrisoarea adresată europenilor.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.