ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Tusk, președintele Consiliului European, susține reținerea pentru o perioadă de până la "18 luni" a migranților care vor să intre în Uniunea Europeană.

"Dacă vrem să verificăm migranții și refugiații, avem nevoie de mai mult timp decât minutul pentru a le lua amprentele digitale. În legile internaționale, ca și în legile europene, există această regulă de 18 luni care corespunde timpului de care avem nevoie pentru a efectua verificări. Putem și trebuie să îi reținem pe migranți atât timp cât verificările nu sunt încheiate", a declarat fostul premier polonez într-un interviu acordat celor de la The Guardian.

"Astăzi, accesul în Europa este (...) mult prea ușor. De asemenea, trebuie să ne schimbăm starea de spirit: acest val de migrație este prea puternic pentru a nu fi oprit", a mai adăugat președintele Consiliului European.

Tusk militează pentru întărirea granițelor Uniunii Europene, care ar stopa acest val de migrație din Siria sau Irak, țări care se află în război.

"Să evităm ipocrizia: nu mai este o chestiune de solidaritate internațională, ci o problemă a capacităților europene. Europenii ar fi mai puțin reticenți dacă frontiera externă a UE ar fi efectiv controlată", a spus în final Donald Tusk.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews