ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că Bulgaria este pregătită să adere la spațiul Schengen, în urma unei întâlniri cu premierul bulgar Boiko Borisov, la Varna, potrivit Agerpres.

"Astăzi, Bulgaria este poate cel mai bun exemplu, și pentru alte state membre, al modului de protejare a propriilor granițe. Trebuie să fim realiști și să mutăm atenția dezbaterii de pe modul de tratare a simptomelor pe felul de tratare a cauzelor profunde", a spus Tusk. 
 
Deși Comisia Europeană a precizat că România și Bulgaria îndeplinesc criteriile de aderare la Schengen, decizia trebuie luată de Consiliul European, declara, pe 10 septembrie, Natasha Bertaud, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene. 
 
Franța și Germania ar fi fost țările care au insistat cel mai mult ca România și Bulgaria să nu adere la acum la spațiul Schengen.