Grecia se confruntă cu o situație de criză după ce are de a face cu tot mai mulți refugiați, zece mii adunându-se la granița Greciei cu Macedonia. Mulți sunt și la Atena, unde s-au întors de exemplu afganii pe care Macedonia refuză să îi primească, iar Turcia nu vrea să îi mai ia înapoi, anunță Digi 24.

Donald Tusk, președintele Consiliului European, le-a transmis un mesaj tranșant celor care vor să urmeze această cale.

„De aici, din Atena, vreau să fac un apel către toți cei care ar vrea să vină din motive economice: de oriunde ați fi, nu veniți în Europa!”, a precizat Donald Tusk, președintele Consiliului European.

Condiții grele pentru cei care vor să înceapă o nouă viață în țările din vestul Europei, 3.000 de oameni trăiesc într-un oraș de corturi instalate pe câmp, iar alți 7.000 se află în două centre de primire a căror capacitate a fost depășită de mult.

”Situația este disperată și gravă, au nevoie de ajutor și de sprijin. Pentru asta, UE trebuie să se adune. UE trebuie să se trezească și să vadă că aici e pe cale să se producă o tragedie umanitară.”, a spus Babar Baloch, purtător de cuvânt UNHCR.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews