ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prima întâlnire a lui Donald Trump cu oficialii europeni - președintele Consiliului European și președintele Comisiei Europene, pare să fi arătat diferențele de abordare în privința Rusiei. 
 
„Eu nu sunt sigur sută la sută că putem spune astăzi (joi), domnul președinte (Donald Trump) și cu mine, că avem o poziție comună, o opinie comună cu privire la subiectul Rusia", a recunoscut Tusk în fața presei la finalul acestei întâlniri cu șeful statului american. „În întâlnirea mea cu președintele Trump, am discutat despre politica externă, (lupta împotriva modificărilor) climatice și relațiile comerciale", a precizat conducătorul Consiliui European, instituția care-i reprezintă pe șefii de stat și de guverne ai Celor 28.

Sentimentul meu este că suntem de acord asupra multor subiecte, în primul rând și mai ales asupra (luptei) contra terorismului, a afiirmat Tusk.

Însă "anumite chestiuni rămân deschise, precum (lupta împotriva modificărilor) climatice și comerțul", a subliniat Tusk, după care a spus că, în pofida lipsei unei poziții comune cu privire la Rusia, atunci "când este vorba despre conflictul din Ucraina, se pare că suntem pe aceeași linie".

Trump a fost primit de către Tusk și președintele Comsiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker în prima sa întâlnire cu liderii unei Uniuni Europene pe care a criticat-o dur.