ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Consiliului Euroepean lansează unul dintre cele mai dure atacuri la adresa președintelui Donald Trump.  Donald Tusk a scris că președintele american constituie o amenințare pentru Europa în egală măsură ca Rusia, China și Islamul radical, informează BBC News.

Într-o scrisoare către liderii celor 27 de state UE, Tusk afirmă că Donald Trump este „imprevizibil” și pune Uniunea Europeană „într-o situație dificilă”. 

„Declarațiile lui Trump, a spus Tusk, sunt „îngrijorătoare”.
Politica protecționistă a lui Trump este însă o șansă pentru Europa, care ar trebui să pună la punct mai multe tratate ale liberului schimb, afirmă oficialul european.

„Este cea mai mare provocare, cea mai mare sfidare pe care o înfruntă acum Europa după șase decenii de existență, spune Tusk. „China din ce în ce mai îndrăzneață”, „politica agresivă a Rusiei” vizavi de vecini, „Islamul radical”, care provoacă anarhie în Orientul Apropiat și în Africa, sunt principalele amenințări, dar lor li se adaugă „îngrijorătoarele declarații ale noii administrații SUA, care ne fac viitorul foarte incert.”

„Dezintegrarea Uniunii Europene”, le scrie Tusk celor 27 de lideri, „nu ar duce la restaurarea unei mitologice suveranități a țărilor membre, ci la dependența lor de marile puteri: Statele Unite, Rusia și China. Doar împreună putem fi independenți”.