ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elon Musk a decis să facă public mecanismul prin care conducerea Twitter a ascuns sub preș cel mai mare scandal politic al acestui secol.

Musk i-a dat acces la toate informațiile ziaristului Matt Taibbi, editor colaborator al revistei Rolling Stone.

Acesta a publicat vineri seara, pe Twitter, un șir de postări cu dezvăluiri halucinantedespre Statul Paralel american.

Pe 14 octombrie 2020, cu o lună de zile înainte de alegerile prezidențiale care îi opuneau pe Donald Trump și Joe Biden, ziarul New York Post publica un articol senzațional despre legăturile oneroase dintre Joe Biden și compania ucraineană de gaze naturale Burisma.

New York Post cita ca sursă a informațiilor sale o serie de e-mailuri ale lui Hunter Biden.

Astfel începea Scandalul Laptopului, probabil cel mai mare scandal politic din istoria Statelor Unite.

În care, pe lângă implicarea directă a candidatului la președinție în afaceri dubioase cu Ucraina, China și Rusia, fiul acestuia era implicat în pedofilie, relații cu prostituate, pornografie, droguri.

Dincolo de aspectul legal și moral al acestor relații, ele reprezentau tot atâtea vulnerabilități la adresa securității SUA, prin potențialul risc de șantaj la cel mai înalt nivel.

Taibbi afirmă că „rolul cheie” în decizia Twitter de a elimina de pe platforma sa orice referire la articolul fulminant din New York Post l-a avut Viyaja Gadde, fosta șefă a departamentului juridic al Twitter.

Gadde a comunicat celorlalți angajați că a luat decizia de a suprima informațiile despre scandal, deoarece ar fi încălcat politica Twitter de a răspândi „materiale piratate”.

Nici o instanță de judecată nu a stabilit că e-mail-urile lui Hunter Biden au ajuns în posesia New York Post prin „piratare” sau alte metode ilegale, dar acest lucru nu a împiedicat Twitter să cenzureze articolul și toate referirile la el.

Decizia departamentului lui Gadde a stârnit rumoare în rândul angajaților Twitter.

Șeful comunicațiilor, Trenton Kennedy, i-a trimis un mesaj fostului șef al departamentului de securitate al Twitter, Yoel Roth, în care îi transmitea că „este greu de înțeles motivul din regulament pentru care acestea (materialele NY Post) au fost etichetate ca nesigure”.

Kennedy avertiza că Twitter se va confrunta cu „întrebări dificile” pe acest subiect, dacă nu reușește să ofere explicații rezonabile.

Roth a repetat că motivul cenzurii îl reprezintă „piratarea”, că scandalul se va rostogoli și va căpăta amploare și a invocat „riscurile GRAVE” ale situației de acum și „învățămintele din 2016”.

Vicepreședintele pentru comunicații din acea perioadă, Brandon Borrman s-a interesat dacă Twitter poate susține „cu sinceritate” că articolul din NY Post se bazează pe „materiale piratate”.

Avocatul general adjunct al companiei, James Baker a răspuns că este „rezonabil să se presupună” că documentele „ar putea să fi fost piratate” și că „prudența era justificată”.

Înainte de a se angaja la Twitter, Baker a lucrat la FBI ca avocat. Între altele, el este cel care a dat undă verde urmăririi lui Carter Page, un membru marcant al echipei electorale a lui Donald Trump în 2016.

Într-un raport al Inspectorului General al Departamentului de Justiție sunt menționate nu mai puțin de 17 erori „semnificative” în decizia lui Baker de a-l pune sub urmărire pe Carter Page, pe baza „dosarului” plin de invenții al fostului ofițer MI6 Christofer Steele.

Printre dezvăluirile cele mai șocante făcute de Matt Taibbi sunt mesajele prin care Comitetul Național Democrat (CND – organul de conducere al Partidului Democrat) și echipa electorală a lui Joe Biden sesizau Twitter despre mesaje negative la adresa lui Biden, cerând cenzurarea lor. Lucru pe care Twitter îl făcea.

Deși și Casa Albă și echipa lui Trump au înaintat Twitter cereri asemănătoare, cenzura i-a favorizat sistematic pe Democrați deoarece, scrie Taibbi, „Twitter era și este majoritar alcătuit din persoane de o singură orientare politică”.

Postările pentru care echipa Biden și CDC au insistat în mod special să fie suprimate au fost cele legate de fotografiile sexuale explicite avându-l ca protagonist pe Hunter Biden.

Ca urmare a cenzurii agresive a Scandalului Laptopului (Facebook a urmat exemplul Twitter) informațiile explozive despre Joe Biden au ajuns într-o foarte mică măsură la alegătorii americani.

Unsondaj recent dezvăluia că 79% dintre americani sunt convinși că dacă informațiile despre Laptopul lui Hunter Biden ar fi fost prezentate corect, rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020 ar fi fost altul.

În paralel cu cenzura de pe rețelele de socializare, Statul Paralel a mobilizat zeci de foști responsabili din serviciile de informații americane pentru a mușamaliza Scandalul.

Astfel, într-o scrisoare deschisă din octombrie 2020, aceștia au afirmat că totul este o dezinformare rusească.

Într-uninterviu din 30 noiembrie 2022, Yoel Roth recunoștea tardiv că cenzurarea de către Twitter a Scandalului Laptopului a fost „probabil o eroare”.

O „eroare” care l-a făcut pe Biden președinte. O „eroare” care a schimbat soarta Americii și a lumii.