ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Două femei din Australia au primit înștiințări prin care au fost informate că au comis o infracțiune criticând un bărbat care se identifică drept femeie, care încerca să alăpteze un copil, potrivit westernjournal.com.  

Știrea a fost relatată prima dată de instituția media Reduxx.  

Potrivit publicației, Twitter le-a contactat pe cele două femei – Jasmine Sussex și Leah Whiston – pe 16 mai, notificându-le că au încălcat legea australiană, în mai multe postări de-ale lor pe Twitter.

Platforma le-a spus celor două femei că o „entitate guvernamentală sau agenție pentru aplicarea legii” i-a informat despre presupusa lor infracțiune și că platforma a fost forțată să ascundă conținutul de utilizatorii australieni.

Postările în cauză îl criticau pe Jennifer Buckley, un bărbat care se identifică drept femeie.

Buckley anunțase anterior online că, după doi ani de tranziție, și-a provocat alăptarea și a început să-și alăpteze fiul nou-născut, pe care soția lui l-a născut.

Sussex l-a criticat aspru, declarând pentru Daily Mail din Marea Britanie că „bărbații nu trebuie să alăpteze pentru că alăptarea [este] pentru copil” și că „nu există nicio dovadă că laptele indus de bărbați este echivalent cu laptele matern.”

„Nu avem idee dacă substanța este chiar lapte. Este absolut un experiment uman pe bebeluși”, a spus ea pentru ziar.

În calitate de consilier voluntar în alăptare, Sussex a fost concediată de la locul de muncă în 2021 pentru că nu a respectat adoptarea unui limbaj „neutru de gen” în îngrijirea cu privire la alăptare – o afirmație pe care Asociația Australiană pentru Alăptare (ABA) a negat-o, într-o declarație pentru Daily Mail.

Un an după aceasta, a fost înlăturată din ABA, a raportat Reduxx.

„Am fost concediat pentru. … «angajarea în controverse sectare», care încălcau constituția ABA”, a declarat ea pentru Reduxx. „Cu alte cuvinte, continuăm să vorbim despre pericolele ideologiei identității de gen pentru mame și bebeluși, inclusiv despre modul în care bărbații încearcă să își inducă alăptarea.”

Whiston este reprezentanta paginii Standing for Women Queensland (SFWQ).

Ea a avut o serie de postări pe pagina de Twitter, dezvăluind că un grup de lobby LGBT ar fi dat ABA 20.000 de dolari pentru a crea o broșură educațională despre „alăptare”.
SFWQ a distribuit câteva alte imagini ale articolului de pe Daily Mail, scriind că „obsesia lui Buckley de a-l face pe nou-născutul soției sale să-i sugă sfarcurile” echivalează cu „abuz asupra copiilor”.

Aceste postări au fost raportate pe Twitter. Cu toate acestea, nu este clar în acest moment ce lege au încălcat.

„Văd că femeile sunt reduse la tăcere permanent pentru că vorbesc despre abuzul asupra copiilor. Abuzul asupra copiilor pare să fi fost total normalizat în aceste zile. De atunci sunt îngrozită. În special sunt îngrijorată de [siguranța] soției și a copilului ei”, a spus Whiston pentru Reduxx.

Ea a continuat să ceară socoteală din partea ABA, întrebându-se de ce le permite „bărbaților să folosească bebelușii ca instrumente pentru fetișurile [lor] sexuale”.