ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


India a efectuat marți atacuri aeriene împotriva militanților pakistanezi, pe fondul unui atentat revendicat la începutul lunii februarie de mișcarea Jaish-e-Mohammad, în urma căruia au murit peste 40 de agenți de poliție din Kashmirul indian, relatează BBC.
 
Ministrul indian de Externe, Vijay Gokhale, a declarat că atacurile au vizat ținte din Balakot, însă nu este clar încă dacă au fost efectuate în Pakistan sau în regiunea Kashmir. Oficialul indian a mai informat că mai mulți militanți au fost uciși. 
 
Gokhale a declarat că India vizează mișcarea pakistaneză Jaish-e-Mohammad, considerată teroristă de regimul de la Islamabad. 
 
Mișcarea reprezintă o escaladare a ostilităților între cele două state vecine.

Comunitatea internațională se teme de o escaladare între cei doi vecini și rivali, existând șanse de bombardamente și în perioada următoare, mai ales că ambele țări sunt dotate cu arma nucleară. India și Pakistanul au purtat mai multe războaie în trecut, pe tema regiunii Kashmir, pe care o revendică amândouă.

Potrivit Reuters, forțele armate pakistaneze au confirmat că India a efectuat atacuri aeriene, însă a adăugat că „infrastructura nu a fost afectată”.

Agenția Națională de Investigație din India a anunțat luni că a identificat proprietarul mașinii folosite în atacul cu bombă asupra unui convoi militar comis în Kashmirul Indian.

Cel puțin 40 de agenți ai poliției paramilitare au fost uciși într-un atentat care a avut loc în Kashmirul Indian pe 14 februarie, acesta fiind cel mai sângeros atac comis asupra forțelor indiene în cei 30 de ani de insurgeță din regiunea majaoritar musulmană.