India a efectuat marți atacuri aeriene împotriva militanților pakistanezi, pe fondul unui atentat revendicat la începutul lunii februarie de mișcarea Jaish-e-Mohammad, în urma căruia au murit peste 40 de agenți de poliție din Kashmirul indian, relatează BBC.
 
Ministrul indian de Externe, Vijay Gokhale, a declarat că atacurile au vizat ținte din Balakot, însă nu este clar încă dacă au fost efectuate în Pakistan sau în regiunea Kashmir. Oficialul indian a mai informat că mai mulți militanți au fost uciși. 
 
Gokhale a declarat că India vizează mișcarea pakistaneză Jaish-e-Mohammad, considerată teroristă de regimul de la Islamabad. 
 
Mișcarea reprezintă o escaladare a ostilităților între cele două state vecine.

Comunitatea internațională se teme de o escaladare între cei doi vecini și rivali, existând șanse de bombardamente și în perioada următoare, mai ales că ambele țări sunt dotate cu arma nucleară. India și Pakistanul au purtat mai multe războaie în trecut, pe tema regiunii Kashmir, pe care o revendică amândouă.

Potrivit Reuters, forțele armate pakistaneze au confirmat că India a efectuat atacuri aeriene, însă a adăugat că „infrastructura nu a fost afectată”.

Agenția Națională de Investigație din India a anunțat luni că a identificat proprietarul mașinii folosite în atacul cu bombă asupra unui convoi militar comis în Kashmirul Indian.

Cel puțin 40 de agenți ai poliției paramilitare au fost uciși într-un atentat care a avut loc în Kashmirul Indian pe 14 februarie, acesta fiind cel mai sângeros atac comis asupra forțelor indiene în cei 30 de ani de insurgeță din regiunea majaoritar musulmană.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews