ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul american al Sănătății, Xavier Becerra, a afirmat că cea mai bună dovadă că vaccinurile „funcționează” este că el și directorii generali ai companiilor de vaccinuri sunt încă în viață.

Pe 20 septembrie, secretarul american al Sănătății, Xavier Becerra, a susținut promovarea pe scară largă de către administrația Biden a noilor vaccinuri COVID-19, în ciuda lipsei de date care să susțină utilizarea acestora, relatează Epoch Times.

„Aceste vaccinuri funcționează”, a spus Becerra, care nu este medic, în timpul unei conferințe de presă la o farmacie din Washington, unde a primit una dintre injecții.

Becerra conduce Departamentul de Sănătate și Servicii Umane (HHS), o agenție din care fac parte Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). 

FDA a aprobat și autorizat recent noile vaccinuri anti-COVID-19 de la Pfizer și Moderna. Apoi CDC le-a recomandat pentru aproape toți locuitorii din SUA cu vârsta de peste 6 luni.

Deși oficialii au susținut că vaccinurile vor proteja împotriva formelor severe de boală, nu există date din studiile clinice privind eficacitatea.

Întrebat de Epoch Times cu privire la lipsa datelor despre vaccinuri, Becerra a apărat poziția guvernului.

„De fapt, există o mulțime de date disponibile despre vaccinuri. Există o mulțime de date disponibile despre eficacitatea vaccinurilor. Dar cele mai bune date - cea mai bună dovadă a eficacității lor - sunt că suntem cu toții aici în viață, fiindcă am fost vaccinați”, a spus acesta.

„Vaccinurile au funcționat. Ele salvează vieți. Țin oamenii departe de spital. Și cred că astăzi ne putem aduna cu toții aici și să fim destul de în siguranță, chiar dacă nu purtăm măști, pentru că cei mai mulți dintre noi am fost vaccinați.”

Becerra nu a citat însă nici un fel de date, iar agenția sa nu a răspuns la cererea de a oferi trimiteri către date.

„Nimeni nu este în siguranță până când toată lumea nu este, așa că este timpul să facem ceea ce știm mai bine în acest sezon de toamnă și iarnă în care virusul [circulă] intens. Să îi protejăm pe cei dragi”, a spus el.

„Se pare că secretarul Becerra nu a analizat studiile empirice pe care se bazează declarațiile sale ridicole. El afirmă eroarea post-hoc ergo propter hoc. Părți substanțiale ale populației aflate în viață astăzi nu au primit vaccinurile [COVID-19] și sunt și ele aici [în viață]”, a declarat pentru Epoch Times Dr. Harvey Risch, profesor emerit de epidemiologie la Yale School of Public Health.

Dr. Risch a adăugat că mulți alți americani au suferit efecte secundare grave în urma primirii vaccinurilor, iar unii au murit.

La eveniment au participat CEO Moderna Stéphane Bancel și CEO-ul Pfizer Albert Bourla.

Bancel a repetat afirmația [falsă] că vaccinurile previn transmiterea.

„Vom fi capabili să ne protejăm unul pe altul și pe noi înșine. Așa că rugămintea mea către voi toți este să vă protejați și, dacă vă vaccinați, să îi protejați și pe cei dragi”, a spus el.

Moderna nu a răspuns unei solicitări de date care să susțină afirmația lui Bancel.

Datele despre noile vaccinuri

Pentru noile vaccinuri, Pfizer a raportat că a efectuat un studiu, dar nu a dezvăluit niciunul dintre rezultate. Moderna a raportat rezultatele imunogenității într-un studiu cu 50 de participanți care au primit unul dintre noile vaccinuri ale companiei.

Compania a comparat nivelurile de anticorpi produși la primitori cu nivelurile înainte de primirea vaccinului. S-a constatat că nivelurile au crescut de cel puțin zece ori, în funcție de varianta utilizată în teste.

Noul vaccin „se anticipează că va fi eficient împotriva variantelor actuale de SARS-CoV-2”, a declarat oficialul Moderna, dr. Frances Priddy, într-o întâlnire în această lună.

Unul dintre cei 50 de participanți la studiul Moderna a suferit un eveniment advers legat de vaccin pentru care a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar Moderna nu a dezvăluit informații despre efectul advers.

Efectele secundare ale versiunilor anterioare ale vaccinurilor Covid includ șocul alergic sever și inflamația inimii. Unele efecte secundare grave au ucis oameni

Doar 17% dintre rezidenții din SUA au primit unul dintre vaccinurile care au devenit disponibile în toamna anului 2022 și care acum sunt înlocuite cu noile vaccinuri. Potrivit sondajelor, printre principalele îngrijorări care îi împiedică să se vaccineze sunt legate de efectele secundare, de lipsa de încredere în guvern și în companiile farmaceutice și conștientizarea faptului că vaccinurile nu sunt eficiente.

De asemenea, nici în cazul vaccinurilor bivalente nu există date din studiile clinice privind eficacitatea. Datele observaționale, inclusiv datele de la CDC, au descoperit că eficacitatea vaccinurilor atât împotriva infecțiilor, cât și împotriva formelor severe de boală este în general redusă la început și apoi scade rapid.