Forțele guvernamentale siriene au reținut 20 de SUV-uri Toyota cu plăcuțe de înmatriculare irakiene care transportau 60 de specialiști militari francezi. Aceștia se îndreptau către provincia Hasakah, pentru a ajunge la insurgenții din Forțele Democrate Siriene(SDF).

Călătoria lunetiștilor francezi a început luna trecută la granița dintre Siria și Irak, unde luptătorii SDF i-au primit și i-au escortat în orașul Qamishli din provincia Hasakah (împărțită în zone controlate de SDF și Armata Siriană).

Francezii  intenționau să intre în Qamishli prin punctul controlat de cei din SDF, dar s-au trezit chiar la punctul de control al Armatei Siriene. Militarii forțelor guvernamentale i-au reținut pe francezi, asupra cărora au fost găsite găsit puști pentru lunetiști, scannere termice și alte echipamente militare speciale.

Șeful francezilor a susținut că au venit în Siria pentru a ajuta Forțele Democrate Siriene să lupte împotriva teroriștilor ISIS și că, după Qamishli, urmau să călătorească în orașul Hasakah și apoi în provincia Deir Ezzor.

Este prima dovadă clară a implicării pe scară largă a armatei franceze în Siria. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews