Forțele guvernamentale siriene au reținut 20 de SUV-uri Toyota cu plăcuțe de înmatriculare irakiene care transportau 60 de specialiști militari francezi. Aceștia se îndreptau către provincia Hasakah, pentru a ajunge la insurgenții din Forțele Democrate Siriene(SDF).

Călătoria lunetiștilor francezi a început luna trecută la granița dintre Siria și Irak, unde luptătorii SDF i-au primit și i-au escortat în orașul Qamishli din provincia Hasakah (împărțită în zone controlate de SDF și Armata Siriană).

ImunoMedica


Francezii  intenționau să intre în Qamishli prin punctul controlat de cei din SDF, dar s-au trezit chiar la punctul de control al Armatei Siriene. Militarii forțelor guvernamentale i-au reținut pe francezi, asupra cărora au fost găsite găsit puști pentru lunetiști, scannere termice și alte echipamente militare speciale.

Șeful francezilor a susținut că au venit în Siria pentru a ajuta Forțele Democrate Siriene să lupte împotriva teroriștilor ISIS și că, după Qamishli, urmau să călătorească în orașul Hasakah și apoi în provincia Deir Ezzor.

Este prima dovadă clară a implicării pe scară largă a armatei franceze în Siria. 


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.