ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În mesajul transmis pe social media cu prilejul trecerii în Noul An, doctorița română Camelia Smicală, rezidentă în Finlanda, ai cărei copii au fost confiscați și despărțiți abuziv de autoritățile locale din domeniul „social”, atrage atenția asupra faptului că Mihai și Maria și-au trăit aproape jumătate din viață în minciună și teamă, inoculate de cei care forțează interpretarea „interesului superior al copilului” după propria ideologie.

„Administratorii finlandezi de destine ar fi trebuit să știe că nici suferința, nici voința nu dispar prin simpla ignorare a semnalelor”, iar postacii de Facebook care au impresia că pentru Maria și Mihai este mai bine la casa de copii „ar merita ei înșiși să se bucure de avantaje și protecție în instituții adecvate”, consideră dr. Camelia Smicală. 

Aceasta le mulțumește, pe de altă parte, prietenilor și celor care și-au demonstrat solidaritatea cu familia ei. Ca mamă singură a doi copii confiscați de statul finlandez, actualmente evadați din centrul de plasament, este evident că cea mai mare dorință pentru noul an este de a-și recupera fiica și fiul.

„Ziua 1545

Maria și Mihai și-au asumat riscul de a fugi din casele de copii deoarece au considerat că este singurul mod în care se pot face auziți, după ce de-a lungul a patru ani, cererile lor respectuos înaintate au fost ori nesocotite, ori primite cu ostilitate, ori sancționate. Aproape jumătate din viața lor au fost obligați să asculte denigrări și minciuni la adresa celei mai importante persoane, baza lor de siguranță și hrănire emoțională, și tot atâta timp au fost nevoiți să caute mereu alte strategii pentru a fi în contact cu această persoană, nimeni alta decât mama lor. Aproape jumătate din viața lor s-a pierdut sub semnul spaimei că o acțiune sau alta ar putea conduce la o separare și mai cruntă. Devastată de personaje deconectate emoțional, risipită în singurătate prin case de copii bine încuiate, copilăria lor rămâne tot mai în urmă.

Administratorii finlandezi de destine ar fi trebuit să știe că nici suferința, nici voința nu dispar prin simpla ignorare a semnalelor, și că acești copii nu pot fi desconsiderați și supuși la nesfârșit.
Atât așa zișii specialiști finlandezi, cât și cei doi-trei rătăciți care probează ieșirea din anonimat scriind pe Facebook că pentru Maria și Mihai este mai bine la casa de copii - mânați fiind ori de interese nespuse, ori de devianțe mentale nediagnosticate, ar merita ei înșiși să se bucure de avantaje și protecție în instituții adecvate.

Vouă, prietenilor, vă mulțumim infinit pentru grijă, solidaritate, implicare. Să aveți un an nou cu sănătate, iubire, voioșie, prieteni de nădejde și prosperitate! Doamne, ajută această mare și iubitoare familie, Doamne, ajută-i pe Camelia și copiii ei!

La mulți ani!”, a scris doctorița română în seara de 31 decembrie 2019 pe grupul de social media Solidaritate pentru Dr. Camelia Smicala si copiii ei.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews