ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Managerul Spitalului de Urgențe Oftalmologice din Capitală, prof. dr. Monica Pop, spune că, dacă vaccinul împotriva coronavirusului va exista până la urmă, acesta nu trebuie să fie obligatoriu pentru nimeni, la fel ca și cel antigripal. 
 
 „Vaccinul anti-COVID, dacă va exista, trebuie să fie categoric opțional, ca și cel antigripal, în niciun caz și pentru nicio categorie de oameni nu trebuie să fie obligatoriu! Sper că nici nu se poate pune problema altfel!", a scris medicul Monica Pop, managerul Spitalului de Urgențe Oftalmologice din București, marți, pe pagina sa de Facebook.


Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA, recunoaște, într-o declarație făcută, luni, că eficiența viitorului vaccin COVID-19 va fi de 70-75%, insuficient pentru o imunizare în masă.
Cu atât mai mult cu cât mulți dintre americani nu vor să se vaccineze.
„Ar fi ideal să ajungem la o eficiență de 97-98% a vaccinului, ca în cazul rujeolei” a declarat Fauci. „Dar nu cred că se va întâmpla asta. Ce putem spera este să atingem un nivel de 70-75% a adăugat el, potrivit cnn.com.

În plus, pentru o imunitate în masă o altă soluție ar fi ca majoritatea populației să fie receptivă la vaccinare, ceea ce deocamdată nu e cazul. Potrivit unui sondaj CNN realizat luna trecută, o treime dintre americani au declarat că nu se vor vaccina indiferent dacă vaccinul va fi disponibil pe scară largă și la un preț accesibil.
 
Aproape jumătate dintre cele 17 vaccinuri care se află în prezent în teste clinice - adică pe om - sunt dezvoltate de către institute chineze, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Între aceste vaccinuri, societatea chineză CanSinoBIO colaborează cu Academia Militară de Științe Medicale la unul dintre vaccinurile împotriva covid-19, cele mai avansate la ora actuală.